top of page

Puheterapeutti Katri Saaristo-Helin

Olen valmistunut puheterapeutiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2003. Valmistumiseni jälkeen olen ollut töissä puheterapeuttina Vantaan kaupungilla ja Tuusulan kunnalla sekä lapsen kielen tutkijana Helsingin ja Oulun yliopistoissa. Lasten äänteellistä kehitystä käsittelevä väitöskirjani valmistui vuonna 2011. Vuodesta 2013 lähtien olen toiminut yksityisenä puheterapeuttina pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla.

Arvioin ja kuntoutan lasten ja nuorten puheen, kielen ja kommunikoinnin pulmia. Lasten äänteelliset haasteet (esim. epäselvä puhe, äännevirheet) ja kielelliset vaikeudet ovat erityisiä kiinnostuksen kohteitani ja niihin liittyen minulla on myös eniten lisäkoulutusta ja kokemusta. Olen ollut mukana kehittämässä puheterapeuttien käytössä olevaa äänteellisen kehityksen arviointimenetelmää, Fonologiatestiä.

Puheterapeutin työn ohella toimin 50% työajastani logopedian yliopistonlehtorina Helsingin Yliopistossa ja koulutan Fonologiatestin käyttöä puheterapeuteille. Vuosina 2017-2019 kouluttauduin voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi (kouluttajana Dialogic oy).

 

Lisäksi kuulun kokeneiden puheterapeuttien verkostoon, josta voi lukea lisää alta. Ammatillista kokemustani ja julkaisujani voi tarkastella CV:stäni.

KOKENUT PUHETERAPEUTTI

CV (pdf)

P5130394.jpg
bottom of page